Att planera företagsresor

Företagsresor är kanske inte något alla företag behöver tänka mycket på. Men om det väl blir aktuellt finns det en hel del att tänka på. Här följer några snabba tips angående just planeringen av en företagsresa.

Till att börja med är det ju klokt att boka både resan dit och tillbaka på en och samma gång. I detta steg är det därför en god idé att kolla upp vilka de bästa priserna är. En sajt som Avionero är därför ett utmärkt ställe att börja. De har även en mängd statistik kring resande som kan vara bra att veta.

Tillsammans med flyget blir det nog även aktuellt att boka hotellrum. Och beroende på var destinationen är kan det ju finnas en mängd olika alternativ. Om många andra företagsresor kan tänkas finnas på schemat framöver kan det vara värt att utforska hotellens erbjudanden för återkommande företagskunder. Det kan i slutändan vara väldigt fördelaktigt för företaget.

Om den anställde behöver ta sig runt mycket kan det också vara bra att ha en hyrbil redo på flygplatsparkeringen. Även om det bara är över dagen som bilen är nödvändigt kan det fortfarande vara ett bättre alternativ än att använda sig av lokaltrafik eller taxi för att ta sig fram. Utforska dock de olika alternativen innan något beslut tas.