Problem med översvämning

Ibland händer det oförutsedda, det kan vara fråga om tillfällig frånvaro av elektricitet eller frågan om ett väldigt kraftigt regn som skapar översvämning. Hur står ditt företag redo om något sådant händer. Finns det en krisplan som företaget följer och hanterar situationen efter bästa möjliga sätt.

Man kan inte förbereda sig inför allt, det skulle vara ohållbart om man som företag har koll på allt oförutsett som kan hända. Om det skulle hända något så att det blir en vattenläcka i förrådet eller ett kraftigt regn gör att källaren i er fastighet överfylls med vatten finns det ett sätt att hantera situationen? Vattnet måste väck ur lokalen så snabbt det bara går, en pump som snabbt tömmer lokalen på vatten måste fixas. Avfuktare som torkar ur all fukt ur lokalen är också ett måste.

Följande är bra att göra:

  • Kolla upp hur pass stor översvämningen är
  • Ring ett företag som kan hantera en situation som denna
  • Tömma lokalen på vatten
  • Tömma lokalen på all lös egendom
  • Sätt igång avfuktare så att lokalen torkar upp ordentligt

I efterhand är det bra att kontakta sitt försäkringsbolag för att kolla upp om försäkring finns som kan täcka kostnader för en sådan händelse med sanering och allt vad det innebär. Det kan också vara bra att kolla upp ersättningslokal om ni behöver utrymmer för de saker som ni tidigare hade i er egna lokal. Hyra ett temporärt förråd tills det fungerar att flytta tillbaka sakerna i egen lokal igen.