Stopp i handfatet

Oavsett inriktning eller storlek på ditt företag har lokalerna oftast avlopp och det kan bli stopp i avlopp. Få inte panik om vattnet i handfatet inte vill rinna ned. Stopp i handfatets avlopp kan du ofta själv enkelt lösa. Under handfatet finns ett vattenlås. Du skruvar enkelt isär vattenlåset och rengör det. Tänk på att inte spola vatten när vattenlåset är bortplockat, det kommer att rinna ut på golvet. Fler sätt att lösa stopp i handfatet hittar du hos villalivet.se.

Stopp i toaletten

Är det stopp i toaletten är detta också något du oftast kan lösa själv. Om vattnet inte rinner ner när du spolar bör du sluta spola, annars kommer vattnet att rinna ut över golvet. Ett smidigt sätt att lösa stopp i toaletten är med diskmedel och hett vatten. Läs mer om detta hos Expressen.

Om det inte hjälper

Har du provat att själv lösa stopp i avloppet utan att lyckas kan det vara dags att söka hjälp. Stopp i avlopp är något som oftast uppstår när det är som mest olämpligt, till exempel sent på fredag eftermiddag när alla vill gå hem och när rörmokare har stängt. Du kan få hjälp med avlopp dygnet runt hos klicka vidare för mer information.