Vinna viktiga anbud

Avtal

Ett anbud kan alla företag skriva och skicka ut, men det är viktigt att komma ihåg att endast ett anbud vinner från högen av anbud som mottas för varje projekt. Att formulera ett anbud, jaga alla detaljer samt räkna ut vilket pris som firman kan erbjuda är en tidsödslande process. Som företagare behöver du samtidigt prioritera din tid väl och delegera ut eller outsourca det du inte hinner med.

Anlita en Anbudskonsult

Ett smart drag är dessutom att outsourca det som du själv inte har 100 % koll på. Att vinna anbud är kritiskt för många företags överlevnad och om du inte har bemästrat denna konst till fullo så är mitt råd att anlita en anbudskonsult.

När du startade eller tog över din verksamhet så var du medveten om att din uppmärksamhet och tid kommer att behövas på många olika områden. Att lägga all din tid på anbudsskrivande och inte se några resultat kräver därför en förändring. Det finns dock företag som kan hjälpa dig att förbättra din hit rate dramatiskt och ett exempel, som är en av de ledande i denna bransch, är Magnus Josephson AB. Denna anbudskonsult har en lysande meritlista och det finns ingen tvekan om att de är experter på just detta med anbud. Men vad är det som gör experterna så bra?

Hemligheten till lyckade anbud

En viktig riktlinje när det gäller att skriva anbud är att formulera kärnfulla och tydliga anbud, med hjälp av få ord. Att kunna förmedla ditt säljerbjudande och dina USP:s kortfattat och tydligt är extremt viktigt för att kunna attrahera köpare. Fler handfasta tips och instruktioner går att finna på Konkurrensverkets hemsida.

Det låter naturligtvis lättare att följa dessa tips än vad det är, och oftast kan en anbudskonsult vara en mer effektiv väg att gå som garanterat kommer att hjälpa dig förbättra dina kunskaper om anbudsskrivande. Lycka till!